Blogit | Suomen Meripelastusseura

Blogit

120 vuotta täynnä

Tänään 27.3.2017 tulee kuluneeksi päivälleen 120 vuotta Suomen Meripelastusseuran perustamiskokouksesta. Onneksi Olkoon toiminnantäyteiselle järjestölle!

Kuluneiden vuosien aikana vapaaehtoiset, ja aikanaan myös osin palkolliset, pelastusveneidemme miehistöt ovat suorittaneet kymmeniä tuhansia tehtäviä ja avustaneet lähes samoihin määriin yltävää määrää veneitä. Apua on saanut ainakin 50.000 ihmistä ja menehtymiseltä pelastettujenkin määrä noussee tuhansissa mitattavaan määrään. Valitettavasti myös menehtyneitä on jouduttu tehtävissä kohtaamaan.

Rahaakin niukempi resurssi (ja sen vaihtoehtoiskustannus)

Rahoituksen niukkuus on jatkuva huolenaihe niin meri- ja järvipelastusyhdistysten päivittäisessä toiminnassa kuin yhdistysten kattojärjestön Meripelastusseurankin arjessa. Uudet pelastusalukset, varustehankinnat, koulutusmateriaalit ja -varusteet, valmiudelliset toiminnot, jäsenpalvelu sekä toiminnan infrastruktuurin ylläpitäminen kuluttavat niukkoja rahallisia resursseja.

Mutta on olemassa resurssi, joka on rahaakin niukempi: vapaaehtoistyö.

Projektirahoituksen taivas ja tuonela

Viime viikkoina vilkasta keskustelua on herättänyt hallituksen lausuntokierrokselle lähettämä esitys vene- ja moottoripyöräverosta. Esityksen mukaan myös vapaaehtoisten meri- ja järvipelastajien pelastusalukset olisivat verovelvollisia. Esitys on herättänyt vilkasta keskustelua: toisaalta ollaan kauhuissaan vapaaehtoisen pelastustoiminnan lisääntyvistä kuluista, toisaalta päivitellään pienen lisämaksun herättämää haloota.

Hyvä joulupukki

Toivottavasti kirjeeni sinulle ei tule liian myöhään. Kirjoitan kuitenkin, sillä toiveeni ovat niin tärkeitä ja tarpeellisia.

Ihan ensimmäiseksi haluaisin sinun saavan aikaan ainakin joulunajan (vaikkapa kaksi viikkoa) kestävän rauhantilan tai aselevon maailman kriisipesäkkeisiin. Ensimmäisenä mieleeni tulee Syyrian jo vuosia kestänyt sota, mutta kyllä maailmalla kuohuu lähes samalla tavalla muuallakin. Kaikista emme vain tiedä, vaikka tiedonkulun luulisi olevan esteetöntä näinä some- yms. aikoina.

Vapaaehtoisten päivä

Lauantaina 3.12. vietetään Suomessa vapaaehtoisten päivää. Kyseinen päivä saa toivottavasti tulevaisuudessa nykyistä paljon enemmän huomiota ja ilmaa siipiensä alle.

Suomi on erittäin monessa asiassa suorastaan riippuvainen ihmisten haluukkuudesta osallistua vapaaehtoistyöhön. Vapaaehtoisia on elämän kaikilla osa-alueilla ja jos kyseinen työpanos kyettäisiin muuntamaan euroiksi, olisi summa aivan huikeaa luokkaa.

Pyhäinpäivänä

Perinteinen merenkulkujärjestöjen Pyhäinpäivän kunniakäynti merenkulkijoiden muistomerkille tehdään tänään lauantaina 5.11. klo 12.00. Itse sairastan flunssaa kotona, mutta ajatuksin olen mukana tapahtumassa.

PV 2 hankinta keskeytettiin

Suomen Meripelastusseuran hallitus päätti eilisessä (3.10.2016) kokouksessaan keskeyttää käynnissä olleen PV 2 hankinnan.

Hallituksen elokuun kokouksen yhteenveto

SMPS:n hallituksen kokouksissa pidettiin kesätauko ja siten kesän jälkeen ensimmäinen kokus pidettiin 29.8.2016.

Seuran hallituksen kesäkuun 2016 kokouksen yhteenvetoa

Seuran hallituksen toukokuun kokous peruuntui ja siksi uutta raporttia on joutunut odottamaan huhtikuulta asti. Hallitus piti kokouksensa 10.-11.6. Bågaskärissä ja samalla pidettiin hallituksen ja henkilökunnan yhteinen strategiakokous.

Sivut

Subscribe to RSS - blogit
Tekninen toteutus: W3 Group