Hyvä joulupukki | Suomen Meripelastusseura

Hyvä joulupukki

Toivottavasti kirjeeni sinulle ei tule liian myöhään. Kirjoitan kuitenkin, sillä toiveeni ovat niin tärkeitä ja tarpeellisia.

Ihan ensimmäiseksi haluaisin sinun saavan aikaan ainakin joulunajan (vaikkapa kaksi viikkoa) kestävän rauhantilan tai aselevon maailman kriisipesäkkeisiin. Ensimmäisenä mieleeni tulee Syyrian jo vuosia kestänyt sota, mutta kyllä maailmalla kuohuu lähes samalla tavalla muuallakin. Kaikista emme vain tiedä, vaikka tiedonkulun luulisi olevan esteetöntä näinä some- yms. aikoina.

Toiseksi toivon, että maailman johtajat unohtaisivat hetkeksi oman edun tavoittelun ja oikeasti ratkoisivat yhdessä ongelmia ja saisivat sodat loppumaan. Näin toimiessa kaikki voittaisivat sekä sodan että saavuttaisivat rauhan.

Kaikille ihmisille toivoisin ymmärrystä ja suvaitsevaisuutta, jotta erilaiset ihmiset, tavat, kulttuurit ja uskonnot hyväksyttäisiin ja annettaisiin ihmisten itse päättää, mihin uskovat ja kuinka elävät toisiaan ja yhdessä laadittuja lakeja noudattaen. Tässä on meillä suomalaisillakin, minä etunenässä, paljon oppimista ja peiliin katsomista.

Toivon myös, että työtä ja yrittämistä opittaisiin uudelleen arvostamaan. Nk. paskaduuneja ei ole olemassakaan missään muualla kuin ihmisten mielissä. Kun jokainen kantaa edellytystensä mukaisen osan yhteiskunnan taakasta, me kaikki voimme silloin paremmin. Laiskottelua ja muiden siivellä elämistä tulee suitsia kaikin keinoin. Heikompia tulee auttaa, mutta opiskelun ja työnteon kautta tätä yhteiskuntaa rakennetaan, ei tukien avulla.

Suomen Meripelastusseuralle toivon kahta joululahjaa; venevero ei saa koskea vapaaehtoista meripelastusta ja alle 10-metristen pelastusveneiden arvonlisäverokohtelu tulee saattaa eurooppalaiselle tasolle.

Itselleni toivon lahjaksi sitä, että vaimo jaksaa kanssani tulevatkin vuodet ja että Lohjalle sataisi lunta hiihtokelien verran.

Hyvää Joulua Joulupukki Sinullekin! Ja toki kaikille muillekin.

Jari Piirainen

Lisää uusi kommentti

Tekninen toteutus: W3 Group