Pyhäinpäivänä | Suomen Meripelastusseura

Pyhäinpäivänä

Perinteinen merenkulkujärjestöjen Pyhäinpäivän kunniakäynti merenkulkijoiden muistomerkille tehdään tänään lauantaina 5.11. klo 12.00. Itse sairastan flunssaa kotona, mutta ajatuksin olen mukana tapahtumassa.

Eiranrannassa Ursinin kalliolla tapahtuvan seppeleenlaskutilaisuuden aikana Meripelastusseuran alukset tekevät ohimarssin PV Rautauoman johdolla. Paraatiin osallistuvat ohimarssijärjestyksessä PV Rautauoma (Helsinki), PV Aktia (Porkkala), PV Emmi (Espoo), PV Hailikari (Hamina), PV Degerby (Loviisa), PV Ajax (Tammisaari), PV Mikrolog III (Helsinki), PV Securitas (Porvoo), PV Westhouse (Espoo), Furuno (Espoo) ja PV Kotka (Kotka). 

Pyhäinpäivänä muistelemme edesmenneitä monin eri tavoin. Viemme kynttilöitä haudoille tai sytytämme kynttilän kodissamme muistaen meille rakkaita ja läheisiä. Meripelastusseuran vapaaehtoisten suorittama ohimarssi Pyhäinpäivänä on yksi kauneimmista tavoista, joilla merellä menehtyneiden muistoa voi kunnioittaa. Alukset laskevat muistomerkin kohdalla ajolippunsa puolitankoon ja nostavat sen ylös kääntyessään pois Merisatamasta. Seuran kuoriasuun yhtenäisesti pukeutunut miehistö seisoo partaanmiehityksessä ohimarssin ajan. 

Uskon tuon vuosittain toistuvan hetken jäävän miehistön jäsenten mieliin pitkäksi aikaa ja siitä kumpuavan hyvänolon tunteen antavan voimia jatkaa vapaaehtoista pelastus- ja avustustyötä myös jatkossa. Avovesikausi alkaa olla lopuillaan ja pelastusveneetkin nostetaan piakkoin talviteloilleen. Kauden aikana on jälleen kymmeniä ihmishenkiä pelastettu niiden yli 1600 tehtävän aikana, jotka vapaaehtoismiehistömme eri puolilla Suomea ovat suorittaneet. Kiitollisia ihmisiä, jotka ovat saaneet apua erilaisissa hätätilanteissa, on jälleen suuri joukko. Toivottavasti he jaksavat kertoa saamastaan avusta myös kavereilleen ja siten saamme lisää kannatusjoukkoja työllemme.

Lämmin kiitos kaikille Meripelastusseuran yhdistyksille ja niiden pelastusvenemiehistöille hyvin tehdystä työstä tälläkin avovesikaudella. Teidän kanssanne on ilo ja kunnia saada touhuta. Olen neljän vuoden aikana oppinut teiltä todella paljon. Kiitos myös siitä. Toivottavasti alkavan talvikauden aikana saatte omat akkunne ladattua kohti seuraavaa avovesikautta. Sen alkuun on nimtääin enää noin 5 kuukautta.

Rauhaisaa Pyhäinpäivää kaikille!

Jari Piirainen

Lisää uusi kommentti

Tekninen toteutus: W3 Group