Vapaaehtoisten päivä | Suomen Meripelastusseura

Vapaaehtoisten päivä

Lauantaina 3.12. vietetään Suomessa vapaaehtoisten päivää. Kyseinen päivä saa toivottavasti tulevaisuudessa nykyistä paljon enemmän huomiota ja ilmaa siipiensä alle.

Suomi on erittäin monessa asiassa suorastaan riippuvainen ihmisten haluukkuudesta osallistua vapaaehtoistyöhön. Vapaaehtoisia on elämän kaikilla osa-alueilla ja jos kyseinen työpanos kyettäisiin muuntamaan euroiksi, olisi summa aivan huikeaa luokkaa.

Suomen Meripelastusseuran jäsenyhdistysten vapaaehtoiset ovat arvokas osa tätä vapaaehtoisuusilmiötä. Yhdistyksissämme on yhteensä noin 24000 jäsentä, joista pelastusvenemiehistöihin ja muuhun yhdistyksen aktiivitoimintaan osallistuu noin 2000 ihmistä. Tämä joukko pelastaa ihmishenkiä merellä ja järvillä, tuo turvaan haaksirikkoutuneen aluksen tai antaa teknistä apua vesillä. Lisäksi he pyörittävät paikallista yhdistystoimintaa, hankkivat varoja pelastusveneiden polttoaineisiin ja koulutustoimintaan, tekevät havereita ennaltaehkäisevää työtä jakamalla informaatiota vesillä liikkujille. Ja paljon muuta.

Tämän kauden aikana vapaaehtoismiehistömme ovat suorittaneet jo lähes 1600 tehtävää ja niiden yhteydessä on tehty 10123 henkilötyötuntia. Kaikki tämä kanssaihmisten auttamiseksi vapaaehtoispohjalta. Onneksi Olkoon ja kiitos! Kyseinen tehtävämäärä lienee tänäkin vuonna noin kolmannes kaikista Suomen vesialueilla suoritettavista tehtävistä. Uskon, että myös suomalainen yhteiskunta yhtyy kiitoksiin ja onnitteluihin. Kiitos toki myös viranomaisille ja tukijoille erinomaisesta yhteistyöstä!

Toivottavasti vapaaehtoisemme saavat alkavan talven aikana kerättyä uusia voimia kohti ensi keväänä häämöttävää uutta avovesikautta. On nimittäin niin, että vapaaehtoisten panos ja heidän tarve vesillämme ei ole ainakaan laskemaan päin.

Hyvää vapaaehtoisten päivää arvoisat meri- ja järvipelastajat! Malja teille!

Jari Piirainen

Lisää uusi kommentti

Tekninen toteutus: W3 Group