Trossi on fiksun veneilijän merkki! | Suomen Meripelastusseura

Trossi on fiksun veneilijän merkki!

Tiesitkö, että vesillä toimintakyvyttömäksi joutuneen veneen pelastaminen on useimmiten maksullista, jos ihmishenkiä ei ole vaarassa? Ihmiset viedään turvaan aina korvauksetta, mutta veneen kiireettömäksi siirroksi luettavasta avustustehtävästä peritään omakustannushinta. Summa voi olla jopa satoja euroja pelastusaluksen koosta ja tehtävän pituudesta riippuen. Hankkimalla Meripelastusseuran Trossi-jäsenpalvelun varmistat myös veneellesi maksuttoman avun. Samalla tuet vapaaehtoista meripelastustyötä.

Jos matkasi vesillä yllättäen keskeytyy, saat

  • hinauksen lähimpään satamaan, mihin on saatavissa korjauspalveluita
  • apua korjaajan ja veneen väliaikaisen säilytyspaikan hankkimisessa
  • vastaavan palvelun Ahvenanmaalla, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa (Tanskassa vain rajatulla alueella).

Lisäksi saat

  • meri- tai järvipelastusyhdistyksen jäsenyyden
  • neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Vapaaehtoinen meripelastaja -lehden
  • hyvän mielen tukiessasi vapaaehtoista meripelastustyötä.

Jos avustustilanteessa saat varaosia maksat niistä käyvän hinnan.

Trossi voidaan myöntää EU:n huvivenedirektiivin määrittelemälle huviveneelle (pituus 2,5 m – 24 m) sekä vesiskootterille. Trossi-palvelu edellyttää aina Meripelastusseuran jäsenyhdistyksen henkilöjäsenyyttä. Trossi on alus- ja jäsenkohtainen, jolloin jäsen saa yhdellä Trossi-maksulla yhden aluksen Trossi-palvelun. Kaupallisessa käytössä olevalle veneelle Trossia ei voida myöntää.

Pieni raha – iso apu

Trossin hinta on 75 € kalenterivuodessa (sisältää jäsenmaksun). Lisäveneestä maksat vain 40 €. Jäsenedut ovat voimassa heti maksusuorituksesta. Trossi-turva ja paikallisyhdistyksen jäsenyys jatkuvat vuosittain automaattisesti ja laskutetaan aina vuoden alussa.

Apua Trossi-palvelunumerosta!

Kun tarvitset Trossi-palvelua, soita numeroon 0800 30 22 30. Palvelu toimii 1.5.-31.10. ja puhelu on soittajalle maksuton. Numerosta saa palvelua vesillä niissä ongelmatilanteissa, joissa kyseessä ei ole vaaratilanne eikä avun saamisella ole kiire. Hätätilanteessa soitetaan aina joko meripelastuksen hälytysnumeroon 0294 1000 tai hätänumeroon 112.

Meripelastusseuralla on yhteensä 63 pelastusasemaa ympäri maata rannikolla ja sisävesillä. Apuun tulee aina lähin ja tarkoituksenmukaisin yksikkö. Huomioithan kuitenkin, että Trossi-avustustehtävät hoidetaan kiireettöminä kohtuullisessa ajassa.

Trossi on kunnia-asia

Trossi-tarra veneessä on kannanotto yleisen veneilyturvallisuuden puolesta. Trossi-maksut käytetään maamme vapaaehtoisen meripelastustoiminnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Hankkimalla Trossin olet mukana varmistamassa kaikkien vesillämme liikkuvien turvallista matkaa. Vuosittain vapaaehtoisilta meripelastajilta saa apua yli kaksituhatta ihmistä ja tuhat alusta.

Trossiin ei kuulu

  • Veneen siirtohinaus satamasta toiseen.
  • Veneen hinaus kotisatamaan saakka, mikäli lähempänä on riittävät palvelut tarjoava satama.
  • Uponneen veneen nosto.
  • Sukeltajan palvelut.

Lisäetua OPn venevakuutusasiakkaille ja SPV:n jäsenille

Meripelastusseuralla on yhteistyösopimus OPn vahinkovakuutusliiketoiminnan (Pohjola Vakuutus) kanssa. OPn (Pohjola Vakuutuksen) venevakuutusasiakkaat saavat Trossi-palvelun 20 €:n alennuksella. Vuonna 2016 Trossi-palvelun hinta on heille 55 €, kun sen normaalihinta on 75 €. Vakuutuksen tulee olla voimassa Trossiin liittyessä.

Myös Seuran ja Suomen purjehdus ja veneilyn (SPV) yhteistyö jatkuu. SPV:n jäsenet saavat Trossi-jäsenpalvelusta 10 €:n alennuksen eli Trossin hinnalla 65 €. SPV:n jäsenyyden tulee olla voimassa Trossiin liittyessä.

Lisäveneen Trossi-maksu on molemmissa tapauksissa 40 €.

HUOM. Trossi-jäsen voi hyödyntää vain yhden alennuksen/vuosimaksu.

Liity nyt!

Uusi jäsen
Haluan liittyä Meripelastusseuran jäsenyhdistyksen jäseneksi sekä Trossi-jäsenpalvelun.
Liittymislomake

Vanha jäsen
Minulla on jo Meripelastusseuran jäsenyhdistyksen jäsenyys, mutta haluan liittyä Trossi-jäsenpalveluun.
Liittymislomake

Lomakkeen täytettyäsi lähetämme sinulle laskun kahden viikon kuluessa, tai voit maksaa laskun saman tien verkkomaksuna. Laskun maksutiedot löytyvät Messi-sivustolta, jonne saat tunnukset sähköpostitse lomakkeen täytön jälkeen.

Laskun maksettuasi saat postitse Trossi-jäsenkortin ja venetarran. Liimaa Trossi-tarra veneeseesi, sillä se on todiste voimassa olevasta Trossi-turvasta. Trossi-turvasi jatkuu seuraavana vuonna automaattisesti (vuosimaksun maksettuasi), ellet erikseen irtisano sitä.

HUOM! Trossi-aineistojen postitus alkaa vuosittain huhtikuussa.

Lisätietoja
Lisätietoja Trossi-jäsenpalvelusta saat Seuran toimistosta sähköpostilla osoitteesta smps.toimisto (at )meripelastus.fi

Muutosten ilmoittaminen
Muutokset yhteystietoihin sekä veneen tietoihin voit tehdä jäsensivustollamme Messissä. Muutoksista voi ilmoittaa myös Meripelastusseuran toimistoon smps.toimisto (at) meripelastus.fi. Kerrothan muutoksesta ilmoittaessasi myös jäsennumerosi, jonka löydät Trossi-kortilta, laskulta tai Meripelastaja-lehden osoitekentästä. Näin helpotat ja nopeutat asian hoitamista.

Tekninen toteutus: W3 Group